The Adventures of Toto , Extra Question and Answers, Class 9

 

The Adventures of Toto Extra Questions and Answers Very Short Type:

Question: 1

Who was Toto?

Answer:-

Toto was a naughty monkey.

Question: 2

From where did the grandfather buy Toto, the monkey?

Answer:-

Grandfather bought Toto, the monkey from a Tonga driver.

Question: 3

Why did the writer’s grandfather buy Toto from the Tonga driver?

Answer:-

The writer’s grandfather bought Toto from the Tonga driver to rich the collection of his private zoo.

Question: 4

Why did the writer and his grandfather decide to keep the news of Toto a secret from his grandmother?

Answer:-

The writer’s grandmother was against the grandfather’s nature of bringing new pets-bird and animals to the house. Because of this the writer and his grandfather decided to keep the news of Toto a secret from her.

Question: 5

Where did they keep Toto after bringing him?

Answer:-

They kept Toto little closet of the writer’s bedroom.

Question: 6

What were the other animals stayed with the monkey in the grandfather’s zoo?

Answer:-

There was a tortoise, a pair of rabbits, a squirrel and a writer’s pet goat stayed with the monkey in the grandfather’s zoo.

Question: 7

Where did the writer’s grandfather go to collect his pension?

Answer:-

The writer’s grandfather went to Saharanpur to collect his pension.

Question: 8

What is turnstile?

Answer:-

It is a mechanical gate with revolving horizontal arm. It allows only one person at a time to pass through.

Question: 9

How much rupees grandfather had to pay for Toto’s ticket?

Answer:-

Grandfather had to pay RS.3 for Toto’s ticket.

Question: 10

Who was the companion of Toto in the writer’s grandfather’s house?

Answer:-

Family donkey Nana was the companion of Toto in the writer’s grandfather’s house.

Question: 11

What was a great treat for Toto?

Answer:-

During winter evening a large bowl of warm water given by the grandmother for his bath was a great treat for Toto.

Question: 12

What was taken by Toto from the lunch table?

Answer:-

Toto has taken a dish full of rice from the lunch table.

Question: 13

Where did the grandfather sell Toto again?

Answer:-

Grandfather sold Toto to the same Tonga driver.

Question: 14

Why was Toto sold to the Tonga driver?

Answer:-

Writer’s grandfather finally understood that Toto was not suitable to keep at the house as he was continuously making the family face losses by breaking dishes, tearing clothes, curtains etc. For that Toto finally sold to the Tonga driver.

Comments

Popular posts from this blog

SEBA Class 8 English (Treasure). Chapter- 14. The World-Renowned Nose, Textbook Solutions

'The world In a Wall' Extra Question and answer, Class VIII

SEBA English, Class 8, Chapter 15, Kalam's Childhood